Ellen Corver

Ellen Corver is niet alleen bekend geworden door haar uitvoeringen van de werken van Debussy, Ravel, Brahms, Beethoven en Haydn, maar ze heeft ook naam gemaakt als vooraanstaand vertolkster van hedendaagse muziek. Zo voerde ze pianoconcerten uit van John Cage, György Ligeti en György Kurtág. Klaas de Vries en Theo Verbey schreven beiden een pianoconcert voor haar.

Een jarenlange samenwerking met Karlheinz Stockhausen resulteerde in de eerste volledige registratie van zijn veertien Klavierstücke voor piano solo, uitgebracht op het eigen platenlabel van de componist.

Met het Osiris Piano Trio deed zij vijf continenten aan met meer dan tachtig pianotrio’s van uiteenlopende componisten op het repertoire. Haar passie voor kamermuziek was de inspiratie voor vele samenwerkingen met een keur van musici, onder wie sopraan Charlotte Riedijk en klarinettist Lars Wouters van den Oudenweijer. Met mezzosopraan Gerrie de Vries heeft Ellen op het gebied van muziektheater de krachten gebundeld.

Sinds 1994 is Ellen als hoofdvakdocent piano verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

“Jaarlijks studeren er van het Koninklijk Conservatorium veel goede pianisten af. Die lopen na hun studie tegen het probleem aan dat er te weinig kwalitatieve studio’s zijn waarin ze door kunnen gaan met het zich verder ontwikkelen. Het HaagsPianoHuis voorziet in een grote behoefte.”

Ellen Corver

Emiel Janssen studeerde bij Ellen Corver, Paul Komen en Marcel Baudet aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Al sinds het begin van zijn studie houdt Emiel zich bezig met pianotechniek. Momenteel werkt Emiel als pianodocent aan de VAK Delft en het Koninklijk Conservatorium. Bij laatstgenoemde is hij ook beheerder van de meer dan 130 toetsinstrumenten die het conservatorium rijk is.

Emiel is onderdeel van Duo Durville. Dit duo programmeert bijzondere programma’s, mede mogelijk gemaakt door de eigen instrumenten die ze mee brengen.

“Omdat een pianist altijd afhankelijk is van het aanwezige instrumentarium in een repetitieruimte of concertzaal, zet ik mij in voor het HaagsPianoHuis. Hier is de piano meer dan het meubilair of het gemeenschappelijk goed. Altijd goed gestemd en in een ideale akoestiek.”

Emiel Janssen

Tim Sabel

Tim Sabel is pianist in Kluster5: het Haags ensemble dat met uiteenlopende projecten nieuwe muziek bereikbaar maakt. Daarnaast speelt Tim samen met volle neef Emiel Janssen in Duo Durville.

Als pianodocent is hij werkzaam aan het Koninklijk Conservatorium bij de School van Jong Talent en in de HBO-opleiding. Daarnaast is muzikaal leider bij De Wijkmuzikanten, waar hij samen met regisseur Ginette Puylaert muziektheater maakt voor en met wijkbewoners. Op dit moment werkt hij samen met Opera Zuid aan de BuurtOpera Malpetuis.

“In mijn werkzaamheden als pianist ben ik altijd op zoek naar een fijne repetitieruimte met goed instrumentarium. Het HaagsPianoHuis gaat dat bieden en laat voor de musicus niets meer te wensen over.”

Tim Sabel